Gouden Pollepel AD recensie

Vorige week maandag zijn de recensenten van Gouden Pollepel bij ons langs geweest en beoordelde ons met een 7,3! Hieronder een korte samenvatting van hun artikel. 

Sfeer

Het terras en de veranda van Bij Benjamin liggen er uitnodigend bij, terwijl de zon spectaculair oranjerood ondergaat boven de Kagerplassen. Aan de steiger rusten zeil- en moterboten uit van de zomer. 

De inrichting van de L-vormig eetzaal is overwegend in zwart en wit uitgevoerd. Boven de lange bar hangen drie lampen met bolletjes die allemaal onbedoeld flakkeren.

Menu

De menukaart telt vijf voor-, zes hoofd- en vier nagerechten die, behoudens een enkel supplement, per categorie allemaal hetzelfde kosten. Je kunt er twee gangen uit kiezen voor €19,75 en drie voor €5 meer.

Gerechten

Het vegetarische voorgerecht is loempia met geitenkaas, walnoten en appel. De beide loempia’s zijn knapperig van buiten. De kaasvulling is lekker romig.

Als hoofdgerecht willen we graag de gebakken filet van boerderijeend, herfstgroenten en frambozencoulis. De vriendelijke jonge vrouw van de bediening komt even later uit de keuken melden dat de eend helaas gevlogen is. Het gekozen alternatief is de gebakken Noorse zalm, eveneens met herfstgroenten maar ook met appelstroop. De intrigerende combinatie van het rinse goedje met de vis pakt goed uit.

Dan de sukadesteak.  De gegrilde steak, die beter bekend staat als suddervlees, ontpopt zich tot een malse, rozerood gegaarde biefstuk. Erbij een tikkie waterige rode wijnsaus en ‘seizoensgroenten’ die, omdat het herfst is, overeenkomen met de groenten van het eerste hoofdgerecht.

Het nagerecht van parfait, fudge, meltdowncake en karamelsaus is een lekker romige, zoete en ruime portie. Van de cake is geen spoor te bekennen. De cheesecake met chocolade, banaan, banencompote en slagroom is eveneens een forse maar smakelijk smeuïge caloriebom.

 

Rapport

Voorgerecht: 7
Hoofdgerecht: 7,5
Nagerecht: 7
Bediening: 8
Sfeer: 7,5
Prijs-kwaliteit: 7

Eindscore: 7,3

 

 

Bron: AD Alphen – De Gouden Pollepel

Boek een tafel

 

In verband met het coronavirus zijn wij de komende tijd voor nog onbepaalde periode gesloten. Om toch een restaurantmaaltijd bij jullie op tafel te kunnen zetten, serveren wij een special afhaalmenu. Meer informatie.

Volg ons

Volg ons en ontvang mooie aanbiedingen.

Beatrixlaan 42 | 2159 LJ Kaag

Vrijdag, zaterdag en zondag geopend
vanaf 12.00 uur

Doordeweeks alleen geopend op reservering

Beatrixlaan 42
2159 LJ Kaag

Vrijdag, zaterdag en zondag geopend
vanaf 12.00 uur

Doordeweeks geopend op reservering

Neem ook eens een kijkje bij onze andere restaurants

Coronavirus

De komende periode zijn wij gesloten in verband met het coronavirus. Wij staan volledig achter de maatregelen van de regering om het virus zo snel mogelijk de baas te zijn.
Om jullie toch te voorzien van een restaurantmaaltijd, hebben wij een afhaalmenu samengesteld. Bekijk het menu.